Zone
Onthaalruimte, receptie, check-in en check-out
Voorwaarden
Zone
Hotelkamers, logies en gemeenschappelijke delen
Voorwaarden
Stel een duidelijk plan/procedure op voor het personeel hoe de schoonmaak zal worden georganiseerd.
Laat de kamermedewerkers steeds dezelfde verdieping/kamers reinigen.Vermijd dat kamers gereinigd worden bij aanwezigheid van de gast.
Gemeenschappelijke lichtschakelaars, deurklinken, handgrepen aan trappen… dienen meermaals per dag gedesinfecteerd te worden.
Reiniging van kamers dient met zorg en met nadruk op desinfectie van oppervlakken te gebeuren:
Reiniging van alle contactpunten zoals o.a.: lichtschakelaars, handvaten, afstandsbediening…
Beperk zoveel mogelijk losse items in de kamers zoals brochures, magazines, sierkussens, … en alle decoratieve items die mogelijk in contact zijn geweest met gasten.
Vermijden van contact tussen linnen en afval.
Vuil linnen meteen verwijderen in daarvoor bestemde linnenzakken/manden en gescheiden houden van proper linnen.
Vermijd alle contact van het gezicht met linnen, afval en andere objecten die mogelijk contact hadden met gasten.
Voorzie in de badkamer zo veel mogelijk enkel individuele zeepjes, douchegel, shampoo… Indien er vaste voorzieningen in de kamer zijn, moeten deze elementen bij elke kamerreiniging ontsmet worden.
Handvatten van douchedeuren, kranen, knoppen voor doorspoelen van WC’s moeten dagelijks ontsmet worden.
Voorzie passende recipiënten voor de opvang van het (afval)materiaal gebruikt voor de toepassing van individuele en collectieve hygiëne zoals zakdoekjes en wegwerpreinigingsdoekjes (en gebruikte beschermingsmiddelen).
De kamers moeten dagelijks goed verlucht worden, en zeker minstens 1 uur aan een stuk na het uitchecken. Kamers zonder ramen mogen niet worden verhuurd.
De minibar blijft leeg.
Was na elke kamer/ruimte de handen of handschoenen goed met water en zeep.
Zone
Liften
Voorwaarden
Zone
Verbruikszaal (binnen en buiten)
Voorwaarden
Zone
Keuken
Voorwaarden
Zone
Sanitair
Voorwaarden
Zone
Zelfbediening / buffetten
Voorwaarden
Dit is momenteel niet mogelijk.
Zone
Seminaries en vergaderzalen
Voorwaarden
Gasten houden steeds 1,5 meter afstand.
Mensen dragen verplicht een mondmasker.
Het aanbieden van eten en drinken is hier momenteel verboden.
Zone
Room service
Voorwaarden
Zone
Glazen, tassen, servieswerk en bestek
Voorwaarden
Als lid van Horeca Vlaanderen kan je steeds bij ons terecht met al je vragen over regelgeving en wetgeving. Vul daarvoor het onderstaande formulier in en wij beantwoorden je vraag zo spoedig mogelijk. Ben je nog geen lid of heb je vragen over onze ledenvoordelen? Wil je weten waarmee wij je kunnen helpen? Neem contact met je regiocoördinator, zij helpen je graag verder. Je vindt hun gegevens hier terug.